MyCalendar

Friday, July 31, 2009

Week 4 More cakes and cuppies.

Happy birthday to Muhammad Haikal Bin Mohd Firdaus (1 tahun).. tks a lot to Nani sbb beri kepercayaan untuk saya melaksanakan 'tugasan' untuk kali ini..harap2 Nani will luv the cakes and design as well.

Perisa kek; vanilla choc chips (banyak lak bulan ni order tuk this flavour) with Vanilla and Chocolate Frosting. Ada tambahan untuk bunny and ladybugs gumpaste. Cadangnya nak letak cars tp cam tak muat jek..
Code : C1VCC1


Ni pula Blueberry Cheese cakes for Madihah my officemate. Tks to Ah, sbb order this Blueberry Cheese Cakes. Hope you will luv it.
Code : CCN1

Ni lak order from my best frend (ex-mahadian) Suhaiza Sulaiman for her sis birthday.. simple Kek Coklat Kukus.. with vanilla ros frosting.

Code : BCC1
Vanilla Choc Chips cuppies for fast sales. Sold!

Thursday, July 30, 2009

No 1 Cakes with Bunny Cupcakes.

Happy Birthday to Muhammad Haikal Bin Mohd Firdaus!

The number 1 cakes and cuppies are Vanilla Choc Chips with Vanilla buttersugar. Also add cute Bunny for attractions :).

Sunday, July 19, 2009

Week 3 Cuppies and Cakes for Engagement event

Salam sejahtera... kek berbentuk hati berperisa Vanilla Choc Chips bertoppingkan Vanilla frosting dibawah nie adalah tempahan untuk hantaran pertunangan buat anak 'ibu' (panggilan kawan mama kat kastam tu) untuk anak sulungnya.. moga berbahagia ke akhir hayat..


Code : LCV1

This cake tempahan last minute.. oleh my buddy Norazura.. dia tak dapat nak buat coz barang2 dah masuk kotak.. nak pindah umah baru.. heheh best nye.. okay lar .. nasib bahan2 ada kat umah, so i ambik saja buat this cuppies tak sure sama ada untuk letak atas dulang hantaran atau kasi hadiah saja.. anyway tks tu Nurul & Shahrul untuk tempahan nie...
Code : CCV1

Sunday, July 12, 2009

Sunday, July 5, 2009

More Enggagement cakes (Week 1 - 5 July '09)

Salam n hi.. sorry pada yang tertunggu update from me.. biasa ler PC tak de kat umah .. nak update new design cakes pun kene tunggu sebulan sekali.. huhhu camno biss nak maju huhuu... tak yah celoteh panjang2.. so bawah nie is order for 1st week of July.1. Brownies Choc Chips + Walnut with Chocolate ganache frosting (Code : BCCW1)

2. Vanilla cakes - small size with vanilla frosting - Vanilla + Rose flavor (Code : VSC1)


2. Vanilla Choc Chips cup cakes with vanilla frosting (Code : CCVCC1)

Saturday, July 4, 2009

How to Order?

ORDER DETAIL NEEDED:
1. Your Name:
2. Your Contact No:
3. Preferred date & Time to pick up/deliver:
4. Cupcakes Size & Quantity: Mini-100pcs / Medium-50pcs / Large-16pcs
5. How many set:
6. Packaging: Normal / Window boxes only
7. Flavors: Refer Cupcakes and Cakes Menu
8. Frosting: Refer Cupcakes and Cakes Menu
9. Design:
10. Writing: (any message on cupcakes?)
11. Candle(s): Yes / No
12. Brief of your cupcakes order: (anything u want to, let me know or any request?)

FOR DELIVERY, PLEASE INCLUDE THESE INFO
1. Address:
2. Landmark:

IMPORTANCE NOTES:
1. To place order at least 5 days in advance
2. Big event order must be placed 2 weeks in advance
3. Booking required 50% deposit, this is to avoid cancellation - no payment will be refunded, but you may change the date. Balance must be paid on the day of your pick up date.
4. Please bank in the deposit (payment account details will be given after confirmation of orders). Send me email or sms, once payment has been made.
5. Email me at
nori.haryantei.ibrahim@gmail.com or sms me at 012.2198075 for more details or pricelist request.

Workspace for my cuppies, cakes, biscuits and other pastries.

ok.. ari ni tak de nak update pasal cuppies. Tp nak citer pasal my workspace for my activity..

Tempat kejadian pertama..heheh my dry kitchen. Agak sempit, tp Alhamdulillah still boleh produce cuppies or cakes dalam kuantiti yang banyak.. walaupun masih menggunakan mixer yang kecil...:) tak per pelan2..

Tempat kejadian kedua, wet kitchen... ni ler dia lokasi for my oven.. dalam process nak rasi ngan oven baru nie.. :)



Tempat kejadian terakhir, meja makan.. ni ler tempat mencari ilham.. kalau tak jumpe juga ilham terpaksa lar bukak kitab.. huhuh


Ok, setakat ini saja update untuk kali ni... sekian,...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails